דף הבית»המגזין»עוגת גבינת פירורים לשבועות
עוגת גבינת פירורים לשבועות
עוגת גבינה פירורים חגיגית, מעודנת, על בסיס הבצק הפריך.
עוגת גבינה קרה מעודנת, על בסיס הבצק הפריך. ללא שימוש בג’לטין, מומלץ לא להכין אותה
בסמוך להגשה אלא כמה שעות לפני כדי שתשהה במקרר לפחות כשעתיים

מצרכים לבצק:
100 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח תופח אסם
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה (לארג`) +1 חלמון
תבנית בקוטר 24 ס"מ


לתערובת הגבינה:
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד לבן אסם
1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 גרם)
750 גרם גבינה 9%

אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק הפריך לתחתית ולפירורים:
1. מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד התאחדות.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון מערבבים חצי דקה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח התופח ומערבבים במהירות איטית.
3. מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה ( כי הבצק רל ולא נוח לרידוד )
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים: 1/4 לפירורי הבצק ו- 3/4 לתחתית העוגה:
את ה-3/4 מרדדים לעלה בקוטר התבנית ואופים בתבנית במשך 15 דק’ בטמפ’ של 170 מעלות.
את ה-1/4 מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ (ניתן להניח על נייר אפייה בתבנית שטוחה), אופים במשך 15 דק’ בטמפ’ של 170 מעלות.
הערה: חשוב לנפות את הקמח התופח סמוך לשילובו בתהליך הכנת הבצק.

אופן הכנת תערובת הגבינה:
1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה , הסוכר , השמנת החמוצה ותמצית הוניל.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קצפת רכה ולא קשה .
3. מקפלים את השמנת אל תערובת הגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם תחתית הבצק פריך.
4. את 1/4 הבצק שאפינו מפוררים מעל העוגה.
4. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.

טיפ:
מומלץ לשמור את עוגת הגבינה מנויילנת (או בכלי אטום) במקרר, על מנת שתהיה נוחה יותר לפריסה
(כל הנוזלים יורדים לבצק הפריך). כך גם טעמה נשמר מריחות מאכלים אחרים המצויים במקרר.
עיצוב גרפיסטודיו הדס ניצן     בניית אתריםITdesigns