דף הבית»המגזין»שטרודל תפוחים עם גלידה
שטרודל תפוחים עם גלידה

שטרודל ל 10 מנות
מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כפית מלח
50 גרם שמן
כ- 250 סמ”ק מים
חמאה מומסת

מרכיבי מילוי:
1 ק”ג תפוחי גרנד סמית
גרידת לימון 1
כפית אחת מחוקה קינמון
100 גרם צימוקים

מרכיבים לאפיה:
150 גרם פרורי לחם
50 גרם חמאה
חמאה מומסת, לשימון התבנית ולהברשה

אופן ההכנה:
א. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק (מלבד החמאה)
ולשים לכדי בצק רק למגע.
מחלקים ל4- חלקים ומורחים בחמאה מומסת.
מניחים לכשעתיים במקום קריר.

ב. להכנת המילוי קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות.
מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומשהים ללילה במקרר.

ג. לקראת האפיה ממיסים את החמאה (50 גרם) ומשחימים את הפרורים.

ד. בעזרת בד מקומח מותחים את הבצק ומפזרים את הפירורים עליו. סוחטים את התפוחים מהנוזלים ומפזרים על הבצק.

ה. מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית משומנת.
מורחים את השטרדל בחמאה מומסת ואופים
למשך 35 דקות בחום של 200 מעלות.
תוך כדי האפייה רצוי להבריש בחמאה מומסת.

ו. מגישים חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר.

בתאבון,
מחוויה-הום

עיצוב גרפיסטודיו הדס ניצן     בניית אתריםITdesigns